De griepvaccinatie is dit jaar op zaterdag 6 november. Patiënten die hiervoor in aanmerking komen (iedereen van 60 jaar en ouder en personen met bepaalde chronische aandoeningen) krijgen hiervoor deze en volgende week een uitnodiging per post. Net als vorig jaar wordt u uitgenodigd in een tijdvak. Hierdoor kunnen wij de drukte zo veel mogelijk spreiden.

Iedereen met geboortejaar 1948 tot en met 1952 krijgt daarnaast een uitnodiging voor een pneumokokkenprik. Deze wordt gelijktijdig met de griepprik gegeven.

Lees meer informatie over de griepprik en de pneumokokkenprik op de site van het RIVM.

Uitbreiding groep

De groep patiënten die dit jaar in aanmerking komt voor een griepvaccinatie is groter dan voorgaande jaren. Dit is pas in het najaar besloten, toen de vaccins al besteld waren en de uitnodigingen al gemaakt. Personen uit deze groep krijgen dus géén uitnodiging, maar kunnen zich bij ons melden. Doe dit bij voorkeur per mail via griep@vancoothstraat.nl. U krijgt dan van ons bericht wanneer u gevaccineerd kan worden. Mogelijk moeten wij hiervoor extra vaccins bestellen, waardoor de vaccinatie pas na 6 november zal zijn.

Geen uitnodiging ontvangen

Heeft u geen uitnodiging ontvangen en denkt u wel recht te hebben op een griep- of pneumokokkenvaccin? Neem dan ook contact met ons op, bij voorkeur per mail via griep@vancoothstraat.nl.

Verhinderd

Mocht u echt niet kunnen in het tijdvak waarin u bent uitgenodigd, dan kan u in overleg het vaccin op een ander moment krijgen. Stuur hiervoor een mail naar griep@vancoothstraat.nl. Mocht u op zaterdag 6 november kunnen, maar niet in het genoemde tijdvak, laat ons dan weten welk tijdvak wel uitkomt.