De griepvaccinatie is dit jaar op zaterdag 8 oktober. Patiënten die hiervoor in aanmerking komen (iedereen van 60 jaar en ouder en personen met bepaalde chronische aandoeningen) krijgen hiervoor in de loop van september een uitnodiging per post. Net als vorig jaar wordt u uitgenodigd in een tijdvak. Hierdoor kunnen wij de drukte zo veel mogelijk spreiden.

Iedereen met geboortejaar 1953 tot en met 1956 krijgt daarnaast een uitnodiging voor een pneumokokkenprik. Deze wordt gelijktijdig met de griepprik gegeven.

Lees meer informatie over de griepprik en de pneumokokkenprik op de site van het RIVM.

Geen uitnodiging ontvangen

Heeft u geen uitnodiging ontvangen en denkt u wel recht te hebben op een griep- of pneumokokkenvaccin? Neem dan contact met ons op, bij voorkeur per mail via griep@vancoothstraat.nl. Wij kijken dan of u alsnog in aanmerking komt voor een vaccin. Houd er rekening mee dat u het vaccin dan op een latere datum krijgt, in verband met de beperkte voorraad.

Verhinderd

Mocht u echt niet kunnen in het tijdvak waarin u bent uitgenodigd, dan kan u in overleg het vaccin op een ander moment krijgen. Stuur hiervoor een mail naar griep@vancoothstraat.nl. Mocht u op zaterdag 8 oktober kunnen, maar niet in het genoemde tijdvak, laat ons dan weten welk tijdstip wel uitkomt.