Werkwijze & Bereikbaarheid

Onze praktijk is op werkdagen geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Tussen 10.30 en 11.00 uur en 12.30 en 13.00 uur zijn wij alleen bereikbaar voor spoedgevallen, in verband met overleg en lunchpauze. Op deze pagina leest u meer over onze telefonische bereikbaarheid en werkwijze. 

Telefonische bereikbaarheid

Op dagen dat de praktijk geopend is zijn wij telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 10.30 uur, van 11.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer 0416-651650.

Voor spoedgevallen zijn wij op werkdagen de hele dag bereikbaar. U belt hetzelfde nummer en kiest direct voor optie 1.

’s Avonds, ’s nachts, in het weekend en op feestdagen zijn wij gesloten. Heeft u een medisch probleem dat niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag? Neem dan contact op met de huisartsenpost

Spoedlijn

De spoedlijn (optie 1 in het telefonisch menu) is alleen bedoeld voor noodsituaties en dient altijd bereikbaar te zijn. Als u voor een niet-spoedeisende situatie op de spoedlijn belt zal de assistente u vragen op de reguliere lijn terug te bellen en de verbinding verbreken. 

Plannen van afspraken

In de regio is een tekort aan huisartsen. Ook bij onze praktijk kan het daarom druk zijn. Om die drukte beter op te vangen, te spreiden maar gelijk ook goede zorg te kunnen bieden, reserveren wij dagelijks een aantal plekken in de agenda voor voor patiënten met klachten die dezelfde dag gezien moeten worden. Onze assistentes stellen u daarom aan de telefoon een aantal vragen om de mate van spoed van uw klacht in te schatten. Op basis daarvan plannen zij in overleg met u een afspraak in of helpen zij u telefonisch verder. 

Ook aan de telefoon kan het druk zijn. U kunt ons helpen de drukte zo veel mogelijk te spreiden en op deze manier de wachttijden te beperken door:

  • Tussen 8.00 en 10.00 uur ’s ochtends alleen te bellen voor afspraken die niet één of twee dagen kunnen wachten;
  • Voor het aanvragen van herhaalmedicatie gebruik te maken van de receptenlijn (optie 2 in het telefonisch menu) of deze website;
  • Voor uitslagen van onderzoeken en voor afspraken die niet urgent zijn meer richting het einde van de ochtend of in de middag te bellen.

Visites aanvragen

De huisarts legt dagelijks huisbezoeken af tussen 11.30 en 14.00 uur. In verband met de planning vragen wij u om voor 10.00 uur te bellen als u denkt dat een huisbezoek nodig is. De assistente kan dan met u overleggen of en op welke termijn een huisbezoek nodig is.